ÅRETS

ÅRETS KÖP: Macbook
ÅRETS REKLAM: Hjärt och lungfonden "jag har bestämt mig - jag är med", Comhem, Hurtigrutten "en gång i livet"
ÅRETS FILM: Catfish är den enda jag minns som är från i år
ÅRETS MUSIK: Dnb och dubstep
ÅRETS SKIVA: Ratatat - LP4
ÅRETS DANS: Martins temporary på WOW
ÅRETS BÄSTA FESTIVAL: Skankaloss och WOW
ÅRETS SÄMSTA FESTIVAL: P&L, ska aldrig jobba där igen!!!
ÅRETS HÄSTJOBB: P&L
ÅRETS BÄSTJOBB: Melkers
ÅRETS BAKIS: Började vid slottet och avslutades med grillad korv på engångsgrill i triangeln
ÅRETS UPPTÄCKT: Norrland
ÅRETS TVPROGRAM: Så mycket bättre
ÅRETS GODIS: Lakritsfisk, kom på att det är gott efter många år av tvivel
ÅRETS UTTRYCK: Psykos, Tsahalo, Soc acc, Pangasius, Kuss
ÅRETS PLUGGHÄNG: Matikum
ÅRETS SOMMARHÄNG: Axelson-Fisks balkong
ÅRETS MOTION: Besökte ett gym för första men inte sista gången
ÅRETS BAKISHÄNG: Sofias rum
ÅRETS LÄSKIGASTE: Lennie och blottaren
ÅRETS SMEKNAMN: Nuss
ÅRETS YOUTUBE: Ha det så kult på restaurangen
ÅRETS VUXENPOÄNG: Öl
ÅRETS SÄLJARE: Amna
ÅRETS LIVSFILOSOFI: Socialpsykologi
ÅRETS INGREDIENSER: Vitlök, lök, grädde, vin, spenat
ÅRETS MAT: Allt Sofia har bjudit på
ÅRETS PAR: Amna och Christoffer
ÅRETS FEST: Valborg
ÅRETS BLOGG: Fritz Klyka
ÅRETS SVAR: "Mina intressen är: politiska föredrag" - K. Forss
ÅRETS POLITISKA HÄNDELSE: "Brinn pengar brinn" - Gudrun
ÅRETS TOLKNING: "De jävlarna tog min restaurang"
ÅRETS PLAGG: Skojiga byxor, långklänning
ÅRETS LÅT: Tame Impala - Solitude is bliss
ÅRETS BORD: Drömbordet
ÅRETS DIALEKT: David Jansson
ÅRETS FACEBOOKGRUPP: Kaffe på maten
ÅRETS MATKOMBINATION: Jenny D "tortillakungen"
ÅRETS ÖNSKEKOMPIS: Kyle Kim
ÅRETS FULASTE: Shabby Chic
ÅRETS MISSHANDEL: Mellan Johannesgrillen och Folkes
ÅRETS PARTYTRICK: 100:- - Fattaru, tolkad av mig och Martin
ÅRETS DRYCK: Drickyoghurt
ÅRETS BUBBLARE: Ronar

2010

Ett kult år.
Eftersom det är mode med glitter och silver kommer ingen veta vem som är fashionista på riktigt imorgon eller vem som bara kör på den vanliga och traditionsenliga milleniumlooken.
Fashionistas:
Millenniumdansare! Kan man hyra in till sin fest?:
Ett måste för vissa nyårsfantaster:
Funderar själv på att satsa på looken New Millennium - ny stil för i år:
Till alla killar där ute har vi annars klassikern Millennium:
Svårt val! Önskar iallafall alla oavsett outfitval:

SLÄPP ALLT

"Känner mig awesome" för att citera Alexis Weak och mamma.

EN OK SYSTER

Är personen som hängt i underställ, pyjamas och hoodi typ hela julen. Känns bra att brorsans nya tjej är här och säger saker som "vilken schysst syrra du har!" till honom när jag låter dem kolla på En värsting till syster i rummet intill. Känns bra att man är representabel och ful. Om ca fem dagar kanske det blir kul.

JULDAGEN

Live från drinkhörnan.

UPPESITTARKVÄLL VS UPPSATSKVÄLL

Live från plugghörnan. Doft: skog, för att låta lika pretentiös som tidningen Bon.

OTUR MED TEMPERATUR

Det råkade bli iskallt i huset inatt. Typ 10 grader!!! Vaknade och dog. Nu brassar vi på elementen och Helly-Hansen-tröjan är på. Har precis skapat ett word-dokument som heter "Jobba dag och NATT" där jag uppmanar mig själv att jobba jävligt hårt. Vill bara mysa loss :c Skönt att vara i Falun iallafall. Finns mat.

KYLSKÅP

När jag vaknade var mitt kylskåp inställt på +21. Nu är det +22. Kan snart använda det som torkskåp. Ringde vaktmästaren som kom hit och sa att de måste byta ut hela kylen. Lugnt för mig, bara jag slipper betala. Men det värsta är att all mat nu är förstörd. Allt från mjölk och smör, till sill och parmesan :c
Undrar nu, kan man äta detta till spagetti???:
Är ju typ likt nudlar. *improviserar med torrvaror*

ETT ORD TVÅ BETYDELSER

Någon som vill köpa ett stort IKEA-databord? Vet ju att så många sitter inne på stationära datorer nuförtiden som kan vara svåra att placera. Passa på! Nästan gratis! Kan även bytas mot valfria retromöbler i teak eller string. Inte trosan. Har f.ö lärt mig av mina misstag: ska aldrig mer söka på "String" på Tradera igen. Framförallt inte i offentliga miljöer. Ska aldrig söka på "Acne" på Googles bildsök heller. Varken i privata eller offentliga miljöer.

SEKTENS HAND

Det har öppnats en ny second hand i Uppsala medan jag varit borta. Var där idag för att leta lite julklappar. Fyndade lite grejer och kände mig nöjd. Fick senare reda på att affären drivs av Livets ord! Tyckte väl att kassörskan påminde om någon jag träffat förut:

ÄR DET ROLIGT DÅ?

Tröstar mig med att de små som har jullov på riktigt inte heller verkar ha så kul:
Moa: "äntligen LOV ! :D"
5 min senare:
Moa: "vad kan man göra,jag har seriöst fett tråkigt ?!"

SÅ MYCKET SÄMRE

Så mycket bättre har under en tid varit mitt och alla 40+ favoritprogram. Skulle vara kul om det blev en andra säsong. Kan dock bli svårt att slå kombinationen av artister. Funderade lite på vilken den sämsta kombinationen skulle vara. Kom fram till: Magnus Uggla och Robert Broberg, sen blev tanken så vidrig att jag la ner.

GODNATT

Julbord i matlådan imorgon. Tråkigt att just jag tog på mig ansvaret att fixa lådor till alla tre, då mina lådförutsättningar inte är så bra sedan jag en gång slängde den bästa matlådan när jag var irriterad och inte orkade diska. *ångrar nu* Undrar vem som kommer bli mest besviken. Den som får gamla päronsplittlådan kommer iallafall att jubla. De två andra är av den mer kompakta formen. Kommer kunna vända dem upp och ner och innehållet kommer behålla samma form, ungefär som syltan vi valde att inte ha med på julbordet ikväll.

LITET JULBORD

Dags för den årliga janssons frestelse-festen hemma hos mig. Skickar här en liten julhälsning till alla som inte kunde närvara i år. Maraschinon speciellt för att hedra Jenny D.
God jul från oss!

ALL OF THE LIGHTS

Grattis på Lucia. Ikväll flög jag till Uppsala igen. Det enda ätbara jag hade hemma var kulglass. *brain freeze* Bjuder på en osminkad bild från Umeå på världens gosigaste hästar!!! Och jag är inte ens en hästtjej!! Försökte en gång, 6 år gammal, pappa var med, stallet var stort, hästarna var större, alla barn var glada, jag var ej. Dagens höjdpunkt enligt alla som var där var tydligen att ge äpplen till stora hingstar?!? Fattade ej. Åkte aldrig dit igen. Såhär i efterhand känns det bra. Iallafall, bortsett från mini-tittskåpet är detta kort min favorit bland "inredningen" hos Martin. Ibland kan det vara värt att hyra möblerat!
Så liten!!! Vill ge äpplen till den.

MÅSTE SLÅ REKORD

Jag har blivit beroende. Av Martins iphone!!!!!!! Trodde inte detta skulle ske. Har varit negativt inställd från första stund och tycker inte ens det där spelet när man skjuter fåglar på grisar är kul!!!! Men nu har jag upptäckt andra spel!!!!!! *Abstinens*

FRÄSCHT

Har suttit på en skinnsoffa i tre timmar. "Fräscht för stjärt", för att citera FSL. Blev även påmind om en gång i somras då jag var lite sen till frisören och cyklade så fort jag kunde. När jag kom fram var det en liten svettfest och jag tänkte: det går väl över om en sekund. TILLS jag såg att det var en skinnstol jag skulle sitta i under hela klippningen. Kände hur en stillsam droppe rann ner för ryggen och landade vid ryggslutet. Ville torka bort lilla droppen från pannan men armarna blockerades av poncho. Kunde inte föra normala konversationer med frisören eftersom mitt huvud blockerades av tankar som: hur kommer stolen se ut när jag reser mig?!? Som på gymmet?!?! När klippningen var slut kollade jag inte hur frisyren blev. Jag kollade på stolen. Och tro det eller ej, men den var fräsch!!!

100 ÅR


Hittade lite fina bilder som tydligen är tagna mellan typ 1905-1915! I färg! Sjukt. Sånt jag forskar om istället för att skriva C-uppsats. Annars hänger jag rätt mycket på tradera. Har hittat en julklapp till pappa. Hurra! Blir inget man-kit i år!

SPEL

Var hemma hos en tjej i Martins klass igår och lagade sushi och spelade TP. Det var trevligt och så. Fick flasha mina kunskaper genom att kunna svaret på antal frågor: 0. Eller nej! Kunde svaret på en fråga om vart Svenska skidspelen brukar gå av stapeln, eftersom svaret = Falun. Japp. Hatar fortfarande spel.

CMD C CMD V

Är mitt i ett kopiera-klistra in-maraton och fick därmed en idé. Tror den skulle underlätta för många cmd C alt cmd X och cmd V-älskare där ute. Mitt bidrag till framtidens datautveckling (något för datatjej?) är att det borde finnas en funktion som gör att man kan kopiera något nytt, men samtidigt inte bli av med föregående kopiering. Dvs att man helt enkelt kan kopiera från flera ställen i texten och samla ihop ett litet "lager" av kopieringar som man sedan i ett cmd V smidigt kan klistra in!!! Låter det inte fantastiskt??? Och om någon där ute säger att den funktionen redan finns (?!?) så blir jag... glad.

EN LITEN TJEJ IFRÅN STADEN SOM HAR VART I KYLA HELA DAGEN

Såg en tjej i biblio med typ min drömoutfit just nu!!! Tjejen hade Acne Track-skor, helknäppt vit skjorta, svarta kosymbyxor modell sladdri och till det en rock. Kanske en ganska vanlig outfit i de mer södra delarna av landet. Skulle aldrig orka bära upp denna outfit i detta klimat, just nu (kanske vänjer mig om typ ett år). Prioriterar numera bekvämlighet och värme framför allt. Här vill man typ ha täckisar, långkalsonger och mössa, dubbla vantar, halsduk upp till ögonen, dunjacka etc. Hade typ allt detta idag (minus täckis), men det slutade ändå med att jag tog bussen både till och från skolan!!! Funderar på att önska mig täckbyxor (varma) i julklapp.