THE SOCIAL CONSTRUCTION OF REALITY

köpte en kursbok som såg ut som en barnbok idag och till det ett rosa skrivblock. känns som studierna kommer bli roligare nu... trots detta kommer jag gå tidigare från föreläsningen imorn för att dra till sthlm och shoppa lite och gå på modevisning. kommer säkert bli en hel del luvor, stora halsdukar och annat i "new-goth"-anda som Cheap Monday brukar bjuda på.. kan ju hoppas på ett litet nytänk i år.


ett googlat goth-montage


FRANSAR


min fashionabla kompis. så före sin tid.

SFW


ser fram emot modeveckan som börjar nästa vecka. inte för att jag är invited (förrutom till Cheap Monday som alla kan attenda) men man står väl med på nån liten maillista/pressregister för att låta lyxig, där info ska strömma in så man kan rapportera direkt i bloggen! hoppas på virtuella goodiebags. annat var ju för några år sen när man "jobbade på en liten nättidning" satt nästan front row och hamnade i Ebba Von S blogg för att man var så "trendig".


PARTY



idag blir en kul dag.

SKULL PATTERN CARDIGAN



döskallemotiv brukar inte tilltala mig så mycket, men blev sugen på att beställa hem den här från Glitzy. "Beige kofta med tuffa döskallar som mönster. Bruna mockalappar på armbågarna." låter väl som nåt man vill ta del av. men vadå one size? såg att Elin Kling hade en. har vi samma size?/samma tuffa stil?


SELF SERVICE

min stationära dator funkar tydligen igen så nu kan jag surfa och photoshopa hela natten. ska dock inte ropa "hej" för högt eftersom den verkar leva sitt egna lilla liv. skärmen är det största jag sett iallafall. vet inte i vilket hörn jag ska börja titta.

SALONG LA DIVA

på torsdag ryker topparna! hoppas La Diva kan sin grej. om inte så kan man ju iaf glädja sig åt att det hela går för en billig peng + att man får känna sig som en La Diva för en dag.



klassisk före-bild. dock ej förebild. återkommer kanske med en efter-bild.


STRING POCKET


två vita ting jag vill ha just nu:
liten Stringhylla
liten Mac

dags att börja spara... den här är ju full iaf:

alltid nåt.
hittade för övrigt en webbcam på denna dator. *följer trenden*


SAMLA



har precis påbörjat en storstädning av mina skåp och lådor och upptäckt att jag har samlat på mig en hel del "grejer". allt från tidigt till sent 00-tal som av någon anledning följt med från Falun och hit. känner mig som en person med separationsångest direkt hämtad ur tvprogrammet "Rent hus" = något man inte vill identifiera sig med. funkar helt enkelt inte att samla på 27 kvm.

nu: slänga allt.


ALEXANDER MCQUEEN


SÖNDAG


STRUKTUR



önskar:
ny dator
någon som städar min lägenhet (betalar mkt)

två saker som skulle bidra till mer struktur i vardagen. har iallafall köpt träningskort, betalat räkningar och lagat bra mat idag. mycket ordningsamt. nu: bli dyng

OMBLOGGAD


här är mina nya skor. enkla och svarta från Scorett. bild hittad via Google hos Kling, redan "ombloggade" skor med andra ord. men man kan ju fråga sig vad som inte är ombloggat nowadays? folk verkar ju ta detta "begrepp" som en garanti på att man gör ett bra köp. egentligen kan ju vem som helst kasta upp nåt på sin blogg och kalla det "ombloggat", eller gäller det bara om det är en känd bloggare som skriver om det? på tradera används det flitigit iallafall. just nu 142 "ombloggade" objekt hittade. fashionnivån är på topp.


NIGHT TIME



igår kändes som en liten minihelg i Sthlm. köpte nya skor, bodde i Karins lägenhet, såg the XX, åt på samma Mcdonalds som the XX. synd att det inte var en riktig helg så man kunde stannat lite längre. ser dock fram emot den riktiga helgen om två dagar. ska köpa gymkort och boka klipptid.


YOU'VE GOT THE LOVE


THE XX



ikväll

NYTT LIV



gym visade sig trots alla år av tvivel vara min grej. svettades på en crosstrainer och åkte hem och var nöjd och lyckligt ovetandes om den bok jag nu är tvungen att läsa till imorgon. 
högt tempo just nu.


SISTA SEKUNDEN

godis kaffe ipren cigg = kvällens meny. för att använda ekonomslang så befinner jag mig just nu i ett mycket oklart läge.


THIS SITE IS NOT UNDER CONSTRUCTION

i min seminariegrupp brukar vi kontakta varandra via mail, känns som en ganska  underskattad kommunikationsväg. kan ibland vara skönt med ett-steg-i-taget utan moderna genvägar. har suttit och kollat lite i html-koderna här på bloggen och kom att tänka på när det programmerades en hel kväll hemma hos mig. mästerverk likt detta:



fantastiskt vad man kan skapa. gillar Maison Margielas hemsida. den tar en tillbaka till gamla goda tider. klicka in och njut av en resa tillbaka i den virtuella världen.


COS




på fredag efter kl 10.00 kommer allt äga. säger hejdå till Uppsala Ekonomerna föralltid och välkomnar en ledig helg i shoppandets och redlöshetens tecken.


KANIN PÅ TURNÉ



tack för den lilla kaninen Sofi. får aldrig nog av de små. hittade en fashionabel kompis till den, ev ett syskon.


SPORT


Stella Mccartney for Adidas

nåt jag kommer hålla på med i framtiden. kanske nästa vecka.


LÅSTA LÅS #2

ringde nyss hit majklockans vaktis som visade mig ett litet knep för att öppna brevlådan. med en liten skruvmejsel, kniv, eller annat liknande föremål ska det nu snabbt och smidigt gå att ta bort lilla namnbrickan på brevlådan och på så sätt skapa en liten lucka där man kan sträcka in fingret och lyfta upp låset och sedan öppna brevlådan. mycket uppskattad snabblektion av Janne. posten jag hittade efter jullovet var dock ingen höjdare. Laga Lätt-tidning med faktura och ett spelkort från Svenska Spel, även en liten tidning från Gymgrossisten. 
önskar jag kunde säga att jag öppnat fel brevlåda.


GROGGPARTY



ikväll kommer det blandas och mixas hemma hos mig med lyxiga spritsorter som Maraschino. synd att min shaker designed by Jamie Oliver inte dykt upp än.


ACNE PAPER



vill att det ska bli vår nuuu

THE DOG IS IN THE CAR

igår när jag gick upp för backen mot triangeln stod det en bil vid vägkanten. jag kollade in genom rutan och trodde att jag skulle möta en människoblick, men när jag kollade igen såg jag att det inte var någon människa som satt vid ratten, utan en hund! den satt där som om inget hade hänt, bilen var på och ingen annan var där. jag väntade bara på att den skulle gasa och köra iväg. skulle inte ens blivit förvånad om den typ vinkade till mig. just då kändes allt lika naturligt som i en Air Bud-film.


TOMMY HILFIGER



hittade och provade dessa på Scorettes rea. vill ha!!! tyvärr fanns det bara för stora och för små. kanske ev kan bli ett par med dubbla strumpor i.

LÅSTA LÅS

gick ut för att kolla om de moderna brevlådorna med magnetlås blivit upplåsta än, men möttes istället av en granne som stod med en kniv och kämpade för att få ut sin post. älskar gemensamma grannstunder. kanske borde ta till kniven jag med. tycker det börjar bli dags att nåt händer i dessa fastigheter.


FÄRG

gillar vitt men det skulle ju vara kul med lite tavlor på väggarna ibland.


skulle dock inte tacka nej till bara de vita stolarna.

bild: Domino Magazine


FRYST

ett tips i form av ett tulpanfoto till alla som lovat sig själva att minska stussmått eller andra mått detta år:

 
på 90-talet åt jag detta i stora mängder. inte för att några mått behövde minskas, utan mer av glädje över att det fanns snacks som man fick äta hur mycket man ville av och mitt i veckan.


UPPSALA

har namnsdag idag. firar med att surfa på en virusfri dator som datakungen me myself and I har fixat!! har även försökt vårstäda lite. exakt just precis nu ser det ut såhär i ena halvan av lägenheten. kolla inte i fönstret för där syns resten.



INTERNET

kommer sakna att bo i det här lilla datarummet med datorn som hänger sig varje gång jag bläddrar bland bloggarna i bloglovin. har verkligen fått använding av den gamla godingen Ctrl Alt Del detta jullov. vill hem och fixa mina datorer så jag kan surfa säkert igen. vill surfa och läsa bloggar tills jag dör. *beroende*


RARE BIRD

mer djurtema. känns lite inne just nu.




Numéro #109, Abbey Lee Kershaw by Miguel Reveriego


VARGJAKT

varför ska man hålla på att skjuta vargar och ha sig? brukar inte bry mig så mycket om djur- och naturhot men blir arg när jag tänker på alla dessa tusentals män som bara vill ut i skogen och skjuta. ofta att det är för att "det blir för många vargar annars", isåfall kunde väl typ en person gå ut och avliva några så är problemet löst. man blir irriterad.



*engagerad*


MAT

har skrivit en lång lista över saker jag ska köpa på ica väst när jag kommer till uppis på tisdag. blir inget detoxande än men tänkte försöka skaffa lite bättre matvanor. ganska mycket grönsaker står på listan. blir väl även en del soppa nu när jag har en ny stavmixer. hämtar inspiration från en av få personer som kan konsten att fota och skriva om mat utan att man blir äcklad. minns falukuriens gamla mattips på baksidan av tidningen som jag ibland råkade snegla på när jag skulle läsa horoskopet på morgonen. många frukostar som blev förstörda på grund av "det". hehe.. nejdå... ska iallafall blir skönt att fylla kylen, och kanske tillaga en och annan godbit.

 


2010



tuff start på nya året!