HEJ FRÅN FALUN


Firade min ankomst till Falun genom att ta en bild för att dokumentera "nu är jag här". Ingen annan var ju hemma så fick väl lov att visa för "någon". Längtar till imorgon då folk kommer hem från olika länder osv.


VÅRMYS



Två nöjda

PÅSKLOV


Så jävla skönt med lov. Imorgon drar jag till Falun. Vet dock inte vad jag kommer mötas av, min bror pratar i metaforer och har sig.

"Hampus Olsson March 29 at 9:27pm
du skulle komma imorrn va? :) ifall jag är i skolan, drick inte mjölken, ät inte fin-nudlarna och för guds skull... mata inte fisken"

"Hampus Olsson March 30 at 7:50am
Fisken är en metafor, du kommer förstå när du ser den"

Jahapp.
Idag blir det "fredagsfika" i förskott och annat kul man får göra när man har lov.

REKLAM

Varför är det finsk reklam på min Spotify? Gillar det, skönt med omväxling. Man blir inte lika irriterad som på svensk "sjunga budskapet i reklamen-reklamer". Den finska reklamen var ingen påhittad liten jingel utan bara prat som man inte förstod. Stod och diskade och så kom den finska rösten, fan vad bra jag diskade efter det. Fick den inte ens på hjärnan. 


PÅSK I SIKTE



1. Marcella 2. Rodebjer
Imorgon börjar ett nytt liv med mer struktur i vardagen. Måndag är alltid lika med nystart. Extra mycket folk på gymmet osv. Ser fram emot att storstäda och boka en tågbiljett till Falun. Ser nästan fram emot att börja skolan kl 08.


BEACH HOUSE

En skiva som är värd ett helt eget inlägg:
Beach House – Teen Dream

Händer inte så ofta, så den kan ju va nöjd.


KVÄLLENS OUTFIT

Ikväll ska jag ha min nya klänning, om jag hade hållt på med dagens outfit och sånt kanske det skulle sett ut ungefär såhär:

Mode med Marcella
Dock utan örhängen, s.k. "less is more", dock med blåa naglar, s.k. "mismatch"

FREDAG IS FREDAG

En perfekt fredag. Nya kursen verka skoj, fick sitta vid datorn och göra monotona övningar och föra in statistik i ett år = älskar. Gick sedan till stan i vårsol. Hitta 20 kr på gatan, blev en halv Budapestbakelse. Även nya jeans, ej för 20. 

Nu:


PASTELL



Dolores Doll by Sophie Delaporte

Kulörer man ibland blir lite sugen på. Ser gott ut.
Imorn är det fredag <3<3<3

MANTIS



1. Daria Werbowy by Helmut Newton 2. Angela Lindvall by Enrique Badulescu

KAOS

Satt på Eng i en sek idag för att mitt internet plötsligt slutade fungera. Det var precis som den där gången när det blev strömavbrott i hela Uppsala dagen innan vår hemtenta skulle in och alla bara "vi kan inte plugga!!!". Ungefär som när det var strejk bland mat/städpersonal på högstadiet och alla bara "åhnej" men ändå var så jävla nöjda över det kaosartade livet man fick leva i en vecka. Hann inte med så mycket på Eng, träffade Sofia, åt en påse godis och lyssnade på en diskussion från arga genusstudenter: "man får ju aldrig se MENS på tv, trots att halva befolkningen har det! Men ANALKLÅDA och sånt kan de visa! Bara för att MÄN har analklåda". Sen drog jag hem och då funkade internet igen. Så nu sitter jag här igen och har inget att skylla på längre.


TRADERA

Har precis varit och hämtat ut mina traderafynd. Snabbaste leveransen någonsin. Öppnade sedan paketet och vad fann jag? Först en påse Ahlgrens bilar "på köpet". Sen världens mest seriösa dataskrivna fakturalapp. Sen en tredje affisch "på köpet"! Jag har ju inte ens betalat för det här kalaset (än). Vad innebär dröjsmålsränta 15%?? Minns ej från FEK. Kommer jag få en kniv i ryggen? Vågar man äta bilarna? Med eller utan kniv så var detta iallafall kvällens överraskning/höjdpunkt.


TRÄNA?


1. Columbine Smille 2. TFS
Lite sugen efter helgens gottefest. Är sämst på att prioritera dessa dagar, men sista sek är ju som jag brukar säga min sek. Har iallafall sökt ett sommarjobb idag = alltid nåt. "Alltid nåt" = ej alltid bra.


ILEANA & GRETA



Målade mittsektioner, snart i en brevlåda som tillhör mig, redo att placeras på en vägg.


FÖTTERNA PÅ JORDEN



1. Signe Siemsen 2. EMSEDGE
Läget under kontroll.

MAXI



1. Asos 2. Acne
Man blir sugen, men kan man bära upp? Krävs extra slank siluett och några extra cm. Men det ska nog inte va några problem....

SOVA SOVA SOVA


Beach House – Zebra

TRENDIGA JEANS


DAGENS MAT

Har precis ätit entrecote med makaroner. En extraordinär måltid för den som pluggar och "inte har tid att gå och handla", men som ändå tar sig tid att skriva ett blogginlägg om det.
Det gäller ju att prioritera i dessa tider.


DAGENS HEM

Flyttade typ in på Matikum idag. Kändes bra att uttnyttja alla dess användningsområden utöver "mat". Det blev en del pluggikum, sovikum, pratikum, shoppikum, spanikum, softikum.. osv osv....

Nu: the power elite nap

FORSKAR

Nya idéer = hjärnan kokar. Har varit ute på Googleturné och bestämt mig för att lägga MCköret åt sidan en liten stund. Ska söka nya vägar i livet osv. Google translate har även fått jobba ikväll. Vilka jävla tools man har tillgång till nowadays. Får se vad som sker och om det nya ämnet går att hantera. Ingen idé att ropa "hej" och ha sig.

Bjuder istället på en film som jag idag har publicerat, i HD-format och allt:
 
Skulle beskriva denna film som "en krydda på livet".


LARA


Denna frisyr, denna attityd, plus lite sol mot vägg får avsluta denna kväll. Godnatt.

RUN

Känner på mig att det ev kanske kommer att bli en liten överbloggning på denna blogg den kommande veckan. Nya stressbollar kommer beställas, plugg kommer diskuteras, ångest kommer genereras, osv osv. Hehe. Nej men ska försöka att inte vara så vidrig. Hade typ glömt bort "bloggosfären" för en sek. Resulterade i ca 97 olästa Bloglovininlägg. Känns ju bra med tanke på att det kommer stå ca 0 hela veckan. Alla mina vänner i "sfären": om ni undrar varför ni har så många besökare varje dag så erkänner jag nu: det är jag. Sorry.


VARDAG IS VARDAG

Har prioriterat allt som är kul hela helgen, vilket resulterade i ett litet bakslag idag. Men det var det väl värt för att få uppleva att vandra hem i morgonsol och fågelkvitter två dagar i rad plus att äta korv med bröd, hamburgare, och att spela Mario Kart på datorn. Ska under denna vecka påbörja min uppsats som kommer handla en del om motorcyklar. Ska försöka köra denna attityd hela veckan så kommer nog allt att lösa sig:
MC-jackan åker kanske även på om vädret tillåter.


HELG


Blir glad när jag ser denna bild från i somras. En av två "lyckade" kvällar i Uppsala. Ska äntligen använda min Dressy dress ikväll igen. Hoppas på en lyckad kväll.


CRIME

Surfar runt på prisondate.se "en fängslande kontaktsida" för att hitta inspiration till min uppsats. Om man har tur kanske man hittar någon trevlig kontaktperson med "båda fötterna på jorden (dömd för mord)".  Vad ska man skriva om för kriminalitet? Våldtäkt och nerladdning är redan upptaget. Funderar på kriminella motorcykelklubbar. Känns lagom unikt. Har seminarium om två timmar. Har varit på eng i två timmar. Vill dra ner till stan och fredagsfika och ta helg i ett år.

MILLION DOLLAR SMILE

Känns jävligt bra faktiskt. Är tillbaka i Uppsala och en städad lägenhet. Kollar vad det finns för sommarkurser, skulle ju kunna vara ett alternativ till skinkfabriken i sommar, fick ju trots allt typ en arbetsskada förra året. "Män och maskuliniteter 7,5 hp" kanske kunde vara nåt. Typ genusvetenskap fast det bara handlar om män? Undrar hur många män som kommer läsa denna kurs. Ska alla män i klassrummet behöva stå till svars för olika påståenden om män? Blir intresserad. Är dock tyvärr på distans tror jag, men men, "Män och maskuliniteter" = en dröm på CVt. Reagerade även när jag såg "Runkunskap". Kan bli så fel.

Hoppas på sol i ögat imorgon.


TISDAG

typ tio ting på t jag tänkt på today:
tulpaner, tradera, träning, tatuering, tåg, turkost, tv, tandläkaren, te

är i Falun igen. har aldrig varit så glad över att vara bländad i två timmar som under tågresan hit. tar ut våren i förskott på alla sätt och vis denna tis.

hehe. *tråkig*


INTERNATIONELLA KVINNODAGEN


100 år av kvinnokamp.


SÖNDAG


läsa läsa läsa
sova sova sova

CRISPY

ikväll ska vi lyxa till det med gemensam fördrink och allt. dvs ingen aquatini på egen hand i samband med sminket. kör chips istället. blir med andra ord den krispiga sminkningen ala sourcream and concealer ikväll. matchas med eyeliner i peppartoner, foundation gjord på 100% solrosolja samt 300 g rouge.

tror det kommer bli en bra kväll.


FORTSÄTTNING

Proenza Schouler SS10 fångar både kjolen och en liten mantisinspiration:


MANTIS

har köpt en kjol idag. tyckte att den påminde lite om origami i sin utformning. googlade därför på "origami" och vad hittade jag? en jävla mantis-origami. har tänkt på mantis hela dagen och även googlat "mantis" på min mobil i skolan imorse. brukar inte imponeras så mycket av origami, men tycker ändå att detta var ett perfekt slut på dagen.

"she eat leaves, she's a maniac" dock ej så lik min kjol.


POSTMODERNISM

gillar att läsa om intressanta saker, gillar dock inte när det inte finns någon tid. har lätt för att fastna på Google i typ en timme istället för att läsa kurslitt. har väl blivit varnade med ord som "we already have the original texts! don't use Wikipedia!". men man kan väl inte låta bli att söka och ha sig. få nya infallsvinklar osv. sammanfattningsvis kan man säga att denna dag har gått åt till att surfa och sova. har även improviserat ihop en fiskgratäng och ätit hela under "en sittning". fick sedan nog och drog och gymmade trots att jag brukar säga att det är farligt dagen efter. men men, dog inte så jag antar att det va lugnt. avancerade även på en maskin, så det kändes ju bra.

ett Googlefynd från en av dagens lärorika timmar.


VÄRT 999

första bokningen till Gagnef är klar.
fan vad grymt det kommer bli.

SKANKALOSS



joda joda så va det bokat. skönt att ha en plan för sommaren.

vad ska man ha på sig ikväll då? orkar man ha garderobens tightaste jeans? lär ju inte direkt sitta mindre tight när man kommer ut. hehe. nej, kör på en orkar inte ta beslut-outfit. dvs en svart dress i ej åtsmitande modell. brukar ju varken ge "wow" eller ångest.


(MO)

tänkte tjäna lite extra genom:
1. sälja kläder på tradera
2. hyra ut min lägenhet i sommar
3. skriva ett CV
4. stänga av värmen hemma
5. duscha på gymmet

lika bra att skriva ner dessa sparplaner så man kan känna nån liten press. har redan stängt av värmen tex.


*kall men rik*


REPORTAGE


har precis kommit hem från tandläkaren. har just nu en tiny little botoxbedövning on my tiny little small lips. känns ju skönt att man fick nåt "på köpet". hehe. får dock se hur lång tid det tar innan ingreppet övergår i smärta. fortsättning följer...