FÄST


KARTERA

På mitt schema nuförtiden: kartdesign! Om man säger att man har målgrupp barn så borde det ju vara ganska enkelt. Bara klistra in ett djur över hela bilden och kalla det forskning.

GUDS PLÅGA TILL GYMMAREN

Två saker jag klarat mig utan den senaste veckan:
Cigg
Mobil
Ska man sluta med mer när man ändå är igång?!?! Bli vegetarian igen? Eller andra lustiga dieter man har provat på genom åren. För er som är sugna på dieter, kanske har som nyårslöfte att gå ner i vikt eller bara vill prova på för att utmana er själva. Här kommer en liten dietutvärdering:
GI - första fasen som pågår i ungefär tre dagar är värst. Det är då man ligger energilös på golvet och käkar solrosfrön som om det inte fanns någon morgondag. På all mat: vinägrett. Till lunch helst bara sallad och jävligt mycket KÖTT. Favoritmat under GI-perioden: grillad kyckling utan tillbehör. Testade en gång en "efterrätt" bestående av kesella och funlight, PROVA EJ!!!! Såg att en annan blogg skrivit något om att det är "guds gåva till gymmaren". Ej sant. Höll iallafall ut i en vecka med denna diet. Vad jag fick med mig efter dieten: fil med kanel, ganska gott än idag.
LCHF - om man gillar fett och grädde är detta perfekt. Förutom att man typ aldrig vill äta fett och grädde igen efter dietens slut!!!!! Favoritmat under denna period var omelett med extra ost och smör. Tröttnade dock på en dag. Annat gott: hamburgare utan bröd. Till lunch kunde man exempelvis äta en burk turkisk yoghurt med kanel och linfrön. Sämst under dieten var att det aldrig fanns något mellanmål tillgängligt på offentliga platser. Käkade en burk keso en dag. Blev inte mätt. Dålig "efterrätt" var att frysa in grädde med hallon. Smakar inte som glass!!!!! Höll ut en vecka med denna diet också.
Känns bra att man har provat på så man får "rätten" att uttala sig. Säger till er som funderat: PROVA EJ!!!
Tack för mig.

RING MIG

Ej.
Amna har digitaliserat listan över VSL, dvs Världens Sämsta Låtar (Genom tiderna), som vi skapade på gymnasiet. På den finns bland annat låten Ring Ring - för att återkoppla till temat, och andra låtar som har hyllats för mycket genom tiderna. För er som gillar att plåga er själva, varsågoda: VSL!

UPDATE

Såhär ser jag ut nuförtiden, eller i förrgår. Hade nackspärr som vanligt. Fast nackspärren gick över efter en utekväll. Måste våga släppa loss och vrida åt fel håll/headbanga ibland. Bor f.ö i ett flyttkaos just nu. Antal köksbord i hushållet: 3. Det är ett heltäckande lager av kläder över hela lägenheten. Mjukt. Längtar till flytt!!!!! Har tappat bort/glömt pinkoden till min mobil också. Snart är det pukdags. Kan inte den heller. Så om någon vill mig något: ring Martin.

UMEÅ

Idag började min nya kurs. Kom dit och upptäckte att klassen består av två personer!!! Jag plus en till. Kommer alltså ha typ privatlektioner i ett halvår!!! "Kom på att när vi ska åka på studiebesök så får vi ju plats i min bil! Då slipper jag boka buss!" För att citera studierektorn. Praktiskt.

GINGER SPICE

Hittade två bra grejer i lådan. Röda läppstift! Det ena heter Ginger Spice och är lite glittrigt. Illustrerar här ovan hur fint det ramar in ansiktet osv. Påtal om Illustrerar så tyckte jag alltid att det var så lustig stavning på det ordet när jag var yngre. Fattade aldrig hur det kunde vara typ tre l??? Kommer även ihåg att man forskade en del under denna period. Varför kallade man det ens för forskning? Fick ju sedan på universitetsnivå reda på att forskning är NÅT HELT ANNAT. Förbjudet att kalla sina små uppsatser och PM för forskning. Men på mellanstadiet var det ok. Forskade en gång om smink. Intervjuade The Body Shop och några barn i området. Gjorde egna smink-Illustrationer. Klippte och klistrade in ett läppstift på en liten apa för att visa hur hemskt det var med djurförsök. OSV! /Ginger_spice_forskare

PACKA

Håller på att packa nu igen. Öppnade lådan som har som enda funktion att förvara onödiga grejer som jag inte vet om jag ska ha kvar eller slänga. Hittade typ 20 sladdar som jag inte vet vad de ska användas till. Hittade även extremt onödiga grejer som tomtebloss.
Ska nog ner och dricka öl sen. Kanske kan ta med blossen och liva upp stämningen lite. Hittade även typ fem tändare och massa tändstickor. Kommer kanske också till användning.

NYTT ÅR NYTT LIV

Det märks att det är nytt år eftersom ALLA reklamer som sänds på tv just nu handlar om att GÅ NER I VIKT eller om att SLUTA RÖKA. Smart grej att tjäna pengar på nyårslöften! Alla bara känner igen sig, köper nicorette och nutrilett direkt. Å så lätt.

GODASTE MATEN SOM FINNS

Varför är köttbullarna på IKEA så hypade? Åt där med Sofia nyss. Mår nu illa. Det är väl typ godare att äta köttbullar hemma? Eller? Tror mer det är en grej än att det är gott. Ungefär som med sushi. Pratade om det på bussen hem. Det är gott men inte DET GODASTE MAN NÅGONSIN ÄTIT. "Men man lär sig efter ett tag" brukar folk säga. Det är inte okej att bara tycka att det är okej. Man måste älska det.

HIDE

Har hamnat i en ond cirkel där jag hideat så många på facebook att nu endast samma personer dyker upp hela tiden. Undrar hur facebook ser ut om man hidear alla vänner. Eller om man tar tillbaka alla. Hmmm. "Allt eller inget" - svårt dilemma.

NUSS

Jag och Sofia dog när vi hittade det här vinet på systemet idag. NUSSBIEN! Namnet säger allt. Förväntningarna är skyhöga. Det måste smaka bra. *nervösa*

SURFAR MIG GENOM LIVET


KL

Klockor är en sån grej som jag aldrig köper men varje gång jag har haft en har jag tänkt: borde alltid ha kl! Typ bästa grejen någonsin!! Snyggt och funktion i ett!! Sen rinner det ut i sanden igen och man bara "har ju mobilen".

SLÄNG ALLT

Tänkte börja flyttstäda lite idag men har kommit fram till att jag tänker som en samlare. Har tex skitmånga elle-tidningar. Alla bara: du kommer aldrig läsa dem igen. Och nej! Jag kommer aldrig läsa dem igen. MEN resonerar som så att om ca skitmånga år kommer de vara värdefulla och typ kunna säljas på auktion. Eller? För att trösta mig själv då jag om några timmar (kanske) kommer gå ut till soprummet och kasta dem kan jag ju tänka att jag antagligen inte kommer klara av att sälja dem om skitmånga år heller. Tidningarna kommer bli s.k dammiga förrådsvärmare ev kastas på någon sorglig majbrasa. Trenderna från typ okt 2005 kommer gå upp i rök. Kremeras. Värma ett trasigt hjärta OSV. Det är helt enkelt nu eller aldrig. Och! Om det råkar bli alternativet aldrig kan ni snart hålla utkik efter ett bekant ansikte i tvsuccén Extrema samlare.

SPAKVÄLL


KLAR

LÄMNADE IN C-UPPSATSEN IGÅR!!!! Slipper nu köpa denna t-shirt:
Skönt.

NÄR MARDRÖM BLIR TILL VERKLIGHET

Inatt drömde jag en mardröm som gjorde mig kallsvettig, sedan vaknade jag och då var mardrömmen verklighet! Minus några konstiga små djur och miljöer. Runt kl 06 imorgon åker jag och Martin till Uppsala, ska bli så himla skönt med semester!!!!!!! Får dock ett telefonsamtal runt 08 från min handledare och kanske fälls därefter några tårar på tåget. Kanske av lycka, eller så blir det kallsvett i några månader till. Hurra!

DET ÄR INTE VÄRT DET

Avråder alla från att läsa en C-kurs. DET ÄR INTE VÄRT DET. Eller okej. Det är kanske värt det. Påtal om att inte vara värt det så hörde jag fel på nyår när det pratades om att föda barn och ha små höfter. Trodde någon sa DET ÄR INTE VÄRT DET (skaffa barn) om man har små höfter, men egentligen sa personen DET BLIR INTE VÄRRE (förlossning) bara för att man har små höfter. Tänkte: spelar ingen roll, har ändå stora. I en av domarna i min C-uppsats beskrivs en pappa som har slagit mamman, men mamman resonerar enligt följande: om vi får ett barn tillsammans kanske det blir bättre. Säger till dem: DET ÄR INTE VÄRT DET.

LESS IS LESS

Kan inte hålla med alla bloggare som har en "fantastisk start på nya året!" eftersom min start på nya året suger. Känner mig som en kvarleva från 2010 - dvs jävligt ute just nu.
Ser fram emot att lämna in uppsatsen och bara göra vanliga saker, typ som att åka till Uppsala och softa varje dag.
Har iallafall tagit ett steg in i 2011 genom att rensa bort massa bös från bloglovin.
Skönt.
SNART ÄR DET ÖVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Och snart kommer mamma och pappa hem med en gottepåse /ung och bortskämd

1/1-11

!!!!!11111
Sista lunchen 2010 - nudlar
Första lunchen 2011 - nudlar
Såg ett program om en japansk nudelkocksutbildning för några dagar sedan. Där lärde de sig att laga nudlar med förbundna ögon, ståendes på styltor osv. Målet var att nudlarna skulle bli så tunna att man kunde elda upp dem och alla som gick utbildningen ville typ bli kända nudelkockar ev nudelartister. Känner att mitt nudelätande bleknar lite i jämförelse. Borde kanske utbilda mig.