Symmetri

Först och främst vill jag bara säga att jag är så glad att Efter tio är tillbaka istället för sugiga Doctors. Råkade se 1 min på Doctors för någon vecka sedan och under den minuten gick de runt på stan med ett fotografi av en kvinnas ansikte och en kvinnas kropp i underkläder och frågade män vilken av bilderna de tyckte var mest attraktiv. Alla pekade på kroppen. Teorin som sedan framfördes var att anledningen till att de valde kroppen var för att kvinnans ansikte inte var helt symmetriskt, vilket tydligen är mer attraktivt. Jag ba: Va i helvete. Sen stängde jag av. Men nu tillbaka till Efter tio och ljuva Malou och den ännu ljuvare Pia Degermark som just nu sitter i soffan. De visade klipp från henne som ung i Bo Widerbergs film Elvira Madigan och jag blev KÄR. Måste nu se denna film pga detta är min finaste stil just nu. Beror säkert på symmetrin i hennes face. 
 
 

Helgen

I helgen har jag haft besök av mamma och morbor. Ätit mat på Tapas, ätit brunch, gått på Beethovenkonsert på Norrlandsoperan, druckit massa öl och vin samt blivit fullständigt besatt av Candy crush! Försöker hålla mig från att inte betala något för detta spel, men snart går det inte längre! Ok, erkänner att jag betalade 7 kr tidigare idag. Kunde inte hålla mig. Men int klarade jag banan för det?!? I väntan på nya liv passar jag nu på att plugga lite. 

Mitt nya liv

Efter en period av isolering tog jag mig igår ut och drack öl med några personer. Det är så sjukt hur bra en kan må av att träffa människor ibland! Och att en inte inser att det är det som är problemet ibland när en ligger på soffan för andra veckan i rad och tänker att livet suger. En annan bra sak är att jag har kommit på en jättebra grej att göra när en handlar samt lagar mat!: Att samtidigt lyssna på podcast som handlar om mat! Tog dubbelt så lång tid för mig att handla efter att jag kommit på denna idé pga att jag blev så inspirerad? Gick runt bland hyllor jag aldrig besökt tidigare och bara tittade, länge, länge. Sen köpte jag massa FÄRSKA grönsaker, nån kål, en lime, etc. Gick sedan hem och skapade ett mästerverk. Så nu vet ni vem ni ser i nästa säsong av Sveriges mästerkock. Som programledare alltså!

Kokosolja

En sak som jag blivit beroende av är kokosolja. Kokos är en sån smak som jag ibland älskar och ibland är väldigt trött på. Ungefär samma som med körsbärssmak och banansmak. Men just nu är det alltså tid för kokos. Mixar den bland annat med turkisk yoghurt, banan, mango och lite kardemumma till en ZuPerGoD SmotTi. Tänker att den har massa bra och naturliga ingredienser som renar min kropp inifrån och ut och gör mig till en HÄRLIG och sund människa. Helst skulle jag vilja bada i denna olja.
 

R.I.P alla snygga

Nu ska jag snart se första avsnittet av Girls s02. Mina förhoppningar inför serien är just nu endast att Hannah och Adam ska bli tillsammans igen pga att Adam är så snygg!? Hatar serier där den snygga försvinner. Som i tex Misfits där Nathan helt plötsligt inte längre var med. Det var ju han som man hunnit bli lite extra förtjust i?! Och på den gamla goda tiden då Marissa i OC plötsligt DOG. Kunde inte se en minut till av den serien. Lite samma känsla var det när jag såg Hobbit och upptäckte att det inte fanns några snygga med?? Förutom den enda kvinnan då som är så ljuv. Men vad hände med Aragorn och grabbarna? De var ersatta med ett gäng "tokiga" dvärgar. Jag ska dock erkänna att jag efter ett tag började se det fina i huvudrollsinnehavaren Bilbo. Hade väl inget val. Tillbaka till Girls så skulle det kanske iofs vara skönt om Adam blev dumpad. Han var ju ganska oskön där ett tag om jag minns rätt. Och så finns det ju andra snygga i serien. Tex Jessa. Och sen så handlar ju faktiskt inte ALLT här i världen om utseende. Eller??? ;)

Mardröm

Drömmer så sjukt mycket mardrömmar nu för tiden. Vissa av drömmarna är så bra att jag typ vill göra en film av dem?!? Men det skulle antagligen bli ungefär lika intressant som att lyssna på när någon berättar om en dröm. Dvs skittråkigt. Så istället för att skriva något om mina läskiga drömmar så kan jag tipsa om en serie som ibland liknar dem i läskighetsgrad. Serien heter Gengångare eller Les revenants och går nu på Svt play. Blev helt fast i denna serie igår och såg alla fyra avsnitt som ligger uppe. Om mina drömmar skulle filmatiseras skulle jag vilja att de blev exakt såhär. Övernaturligt, snyggt foto och gärna lite franskt. 

Inget jobb för mig

Eftersom min termin inte börjat än har jag fortfarande jullov. För att inte deppa ihop här hemma i lägenheten försöker jag låtsas att jag är en egen företagare som arbetar hemifrån. Det går ganska bra. Gör listor, säljer gamla kläder på Tradera, köksbord på Blocket och böcker till nya studenter osv.
 
Jag har dock i och med detta "företagande" kommit på en sak som jag verkligen ogillar: Att ta betalt. Jag kan seriöst må dåligt efter att jag sålt något på grund av att jag känner mig snål? Trots att jag som idag sålde bordet för halva priset mot vad jag skrivit i annonsen, så kan jag inte släppa känslan av att jag egentligen typ borde gett bort det gratis. Så svårt eftersom jag samtidigt VILL tjäna pengar. Därför försöker jag nu släppa detta genom tänka såhär: jag har ju faktiskt inte tvingat någon att köpa saker av mig.
 
Eller??? ;)))

Det kommer nog iallafall aldrig bli någon frilansande-egenföretagare-jobba hemifrån-entreprenör av mig. Vilket känns ganska skönt.

Du varg, du varg, kom inte hit

Nu är det nytt år och dags att börja om igen. Jag avslutade året med en ny fobi. Det började som något spännande och lite roligt. En granne berättade att hen sett en varg tidigt en morgon då hen stod ute på balkongen och rökte. 
 
Hela julen spanade vi ut genom fönstret i hopp om att få se det exotiska djuret. Men det var inte förrän vi såg spåren i snön på baksidan som min besatthet nådde nya höjder. Vi googlade med sökorden "djurspår i snö" och upptäckte snart att ett av spåren tillhörde en hare. Några andra små tasspår på altanen kom från grannens katt. Men de stora, djupa spåren, med långa mellanrum som korsade baksidan såg precis ut som "vargspår i snö". På nyheterna läste vi om en kvinna från samma stad som mött en morrande varg då hon öppnat dörren tidigt en morgon. Nu vågade hon "inte ens gå ut och röka längre". 
 
Jag såg aldrig någon riktig varg. Men en gång när det var mörkt och jag skulle promenera till bussen. Då när jag var som mest spänd och stirrade runt omkring mig in i den mörka skogen. Exakt då kom den. Upp från tunneln, springande rakt mot mig, och sedan förbi mig. 
 
Den vilsna hunden. 
 
Min puls ökade och jag förberedde mig för överlevnad medan hunden snabbt sprang iväg och försvann. Dagen efter läste jag i tidningen att en person i en annan stad hade skjutit en hund då hen misstagit den för att vara en varg. Tur att jag inte använder vapen.
 
2013 vill jag ska bli ett år då jag kan leva i harmoni med de vilda djuren. Men helst utan att jag behöver se dem på nära håll.