Kult

Här sitter jag med livets dryck i mina händer. Dvs te & rödvin. Snart är det påsklov och då ska jag åka till Falun och sedan lite till Uppsala och DJa på klubb?!? Har tackat ja och måste nu lära mig detta på ca en vecka. Ungefär som när vi i bandet tackade ja till en spelning när vi hade ca 1 låt. Men det gick ju bra det med. Fick spela den många gånger bara.

Skååål

Här sitter jag å dricker rödvin i ny piké och lyssnar på Håkan Hellströms nya låt. Har som alla andra nu också börjat älska den! Vill typ gråta när jag hör den?? Trodde aldrig detta skulle ske igen eftersom Håkan va min *gud* i ungdomen. Har inte lyssnat på hans nyare låtar eftersom jag tyckt att de låter som en sämre version av honom och för att jag helt enkelt "gått vidare". Men nu så är jag alltså fast igen och det känns sådär pirrigt som då?!? 
Mvh Pirri_pop_chey.

Tuggummihår

Håller på att bli galen på mitt elektriska hår. Vill typ dränka in huvudet i smör el liknande för att slippa detta elände. Eller bara klippa av skiten. Har iaf nu köpt ett (förhoppningsvis) bra balsam som kanske kan hjälpa mig en bit på vägen tills våren och värmen kommer och återfuktar på sitt härlit naturliga sätt. 
 
Luktar nu EXAKT såhär:
Dvs. kommer snart börja tugga på håret som ett barn.

Snodde en liten lista

 

Vad åt du senast? Gulaschsoppa enligt detta recept.

Vilken film såg du senast på Bio? Kanske var det Amour på Folkets bio? Eller Berättelsen om Pi. Har int hängt med riktigt i biosvängen den senaste tiden. Väntar på att NÅN ska bjuda mig :))

Vilka är dina tre bästa serier? Twin peaks, Girls och så kan jag int hålla mig från svenska dramaserier som går på svt.

Vilken bok läste du senast? Död kompis av Simon Gärdenfors om det räknas. Den va fin! Annars håller jag på att läsa Utrensning av Sofi Oksanen som jag "gjort" i några månader nu... Väntar även på att sista delen i Engelforstriologin Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren ska komma ut!!

Vad ska du göra i höst? Göra praktik i ännu okänd stad. (Förhoppningsvis Umeå).

Ska du resa någonting i år? Ja! Ska till Spanien om ungefär en månad. Vill också resa någonstans i slutet av sommaren om det finns pengar kvar i kassan till sånt SKoJJ.

Vilket är de senaste klädesplagget du köpte? Köpte en svart t-shirt från märket A.O.CMS. Har kanske överanvänt den lite pga så härlii å mjuk. Måste köpa fler innan den nöts sönder.

Tre bloggar som du besöker precis varje dag: Niotillfem, Elsa Billgren, Hanapee. 


Hatt

Här sitter jag med nyklippt lugg och liten hatt. Tänkte snart ge mig ut på en promenad med mina nya broddar. Inga konstigheter med det. En sak som är skönt med att ha blivit äldre (eller ha flyttat till Norrland?) är att inte behöva skämmas över att använda praktiska tillbehör som t.ex. täckbyxor och broddar. Hoppas dock aldrig att det går så långt som att investera i en täckkjol. 

Måndag

 

Nutid och framtid

Spontanbokad resa till Spanien i april, Max Peezay ikväll, tenta på tisdag, Falun över påsk, Umeå i sommar, praktik i höst, sova nu.

Internationella kvinnodagen

Denna dag får mig att minnas då jag 2004 åkte ner till Hultsfred och deltog i Popkollo. Där lärde jag mig tex att det inte alls är svårt att spela elgitarr, använda förstärkare, spela in i studio, stå på scen, skriva låtar, DJa. Och att detta är något tjejer OCKSÅ kan göra. Att åka till Popkollo 2004 är något av det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag är övertygad om att det till stor del bidrog till att jag några år senare vågade starta band, spela på festivaler och stå upp mot killar och män som trodde sig veta bättre gällande tex teknik och ljud. Nu ännu några år senare sitter jag i styrelsen för She's got the beat som bla anordnar Popkollo här i Umeå och är så jävla glad och stolt över att det finns människor som fortsätter att engagera sig och arbetar för jämställdhet varje dag. Vill därför säga till er: TACK FÖR ATT NI FINNS OCH FORTSÄTT MED ERT FANTASTISKA ARBETE!
 

Allt om min djurkarriär

En grej som jag är glad för just nu är att jag inte längre är (lika) rädd för hundar! *Ta i trä* Mycket tack vare Leja som numera kan lägga till "terapihund" på sitt CV. Kolla bara så stolt hon ser ut! Enligt Elin har hon sedan tidigare orsakat fobier genom att tex jaga små barn. Men nu har hon alltså helt bytt bana och blivit lite av en förebild. Genom att jag nu har skaffat min första och enda hundvän kan jag också FÖRSTÅ rent känslomässigt hur en människa kan tycka om en hund "som en familjemedlem" osv. Kanske kommer jag bli en djurmänniska ändå? Har ju tidigare i mitt liv tvivlat starkt på detta. Som då jag skaffade en gullig kanin på mellanstadiet som jag sedan snabbt tappade intresset för och hade dåligt samvete över varje dag i några år tills vi gav bort henne och det visade sig att hon var en han. Eller den gången då jag vid 6 års ålder tjatade på mina föräldrar varje dag att få börja rida och TILLSLUT fick åka ut till ridklubben där jag efter att ha sett hur stora hästarna var aldrig mer ville åka tillbaka. Eller det där akvariet pappa tog hem från jobbet (?) där mussla, minipiraya och kräfta samsades och tillslut åt upp varandra. Det var tider det! 

Blandat

Det här skulle jag gärna ha på mig idag. Istället sitter jag i pyjamas och läser om sekretess. Bilderna är från min Pinterest som jag egentligen har förbud mot att besöka idag pga måste plugggga. Men först ska jag äta detta till lunch. Tips till alla lata räkälskare där ute ;)))