HOT HOT HOT


Liten valborgspecial med sken av misärbrasa som bjöd på värme under förra årets sena timmar. De andra bilderna kommer från bloggosfären.


RING?

Min ringsignal börjar med en ton som nästan inte hörs men som jag ändå hör så ofta att jag funderar på om det är dags att byta. Tonen hörs i duschen, när man diskar och när andra vattenkranar används. Den kan även höras i trappuppgångar och när det blåser ute. Nu lyssnar jag på en låt (ej ringsignal) som också har den tonen. Reagerar varje sek för jag tror att det ringer. Så jävla irri att tro att det ringer när det inte gör det. Kan inte någon bara ringa? Orkar inte reagera i onödan.


DAGEN INNAN

Skrev ut fyra labbar á 70 sidor och lämnade in i vår lärares fack som var helt jävla fullt av labbar á 70 sidor från en hel jävla klass. Sen drog vi och gymmade. Där satt det några tjejer och pluggade, i svettcaféet. Vem fan vill sitta där och plugga? Typ plugga + svettas 2 i 1!! Även luncha i svettcafét 3 i 1!! Få ut så mycket man kan i 1 och visa det för alla!!! Typ. Nu sitter jag här hemma i fula kläder, blommiga tights och Metallica. Känns bra att alltid göra dagen innan tenta till en liten misär.


DARIA WERBOWY


By Cass Bird

Ser fram emot torsdag kl 9 ev 9.45 då jag kommer ta fredag i förskott dvs vara jävligt nöjd trots ev dåliga prestationer och ev dåligt väder.

Känner mig "så 40 så det finns inte" just nu när jag skriver en analys om barn och förutsättningar och vill bli socionom och ha mig, men det är okej med tanke på att jag snart kommer vara redis en hel helg. S.k +-0.


DET FÅR BÄRA

Falun bjuder på mat men inte på koncentration. Börjar bli stressad nu när jag tänker efter, men är inte SÅ orolig. "Det får bära eller brista!!!" som min vän Linn skrek innan hon sprang över vägen och nästan blev påkörd. Om man har tur så bär det. Imorn bär det av till Uppsala.


Är i Falun igen. Har flyttat ut datorn till vardagsrummet så man har utsikt över altanen. Satt där ute och käka korv med bröd nyss. Har även webcamat lite med mamsi:

Nu: plugga


SKÖNT

Har haft tacokväll hos mig ikväll och innan det städade jag hela huset plus tvättade och diskade. Skönt med gäster och skönt med ett fint hem. Det har varit lite grannar/grabbar här utanför som grillat och knackat på mitt fönster och även plingat på med en gitarr och erbjudit sig att spela för oss. Blev ett "nej" och en snabb låsning av dörren. Är detta nyinflyttade personer eller är det bara lite "skön" vårfeststämning som börjar smyga sig på? Bodde inte på Majklockan vid denna tid förra året så vet inte riktigt hur det funkar i dessa "kvarter". I Flogsta blev man aldrig förvånad, eller blev typ mer förvånad om det var tyst än om någon jävel spelade typ Jason Mraz och skrek en hel natt. Iofs består nog MK till stor del av f.d Flogstabor så man kan nog förvänta sig det mesta även här. Skönt att inte behöva tänka på andra utan bara köra sitt eget race här hemma.


LILLA HUSET

Känner att min look är lite såhär idag:

Nu: Lab


PELUCHES

Har lärt mig lite franska idag, missade det när det var Amelie-hype osv. Lärde mig några ord i skolan, tränade lite uttal och läste sedan ur en bra bok som Sofia hade hemma. Har sedan suttit lite vid Google translate och hittat nya favoritord på egen hand. Peluches betyder "mjukdjur", men kan även betyda "plysch". Det jag sökte var egentligen "gosiga". Men alla funkar, alla är peluches. Måste få veta det korrekta uttalet, måste få se den fonetiska skriften. Har mycket att se fram emot tack vare detta nya språkintresse som kanske bara varar i en dag men ändå.

Touch av peluche på Eva Greens klänning i The Dreamers, dvs ett användbart ord.


PANGASIUS


Mysikum

WILDCAT


Via Lisa Milberg


*

Fick ett positivt omdöme för min försäljning av "snygga Converse All Star rutiga unika punk/pop" på tradera. Börjar bli proffessionell nu. Känner att det kanske var onödigt att tacka ja till jobbet på Melkers när jag skulle kunna ägna mig åt att sälja typ unika plagg pop/punk hela sommaren. Känner dock att jag borde förbättra standarden på mina paket, jag menar två till positiva omdömen så får jag tydligen en virtuell stjärna. Är det värt en extra ansträngning för denna stjärnas skull?? Tycker annars att plastpåsar med tejp funkar. För personligt kan bli för mycket. Personligt nog att folk får veta att jag handlar på typ H&M och ICA. Plus att plaggen i sig är "unika", med eller utan paket. Med andra ord: värd en *


FUTURECLAWDaisy Lowe by Ben Rayner

FRISYR

Klippte Sofias hår i förrgår, bara några cm men det tog typ ett år bara för att jag aldrig ville att det skulle ta slut. Tycker om att klippa hår, man känner sig så harmonisk. Har inte vågat mig på att klippa någon sedan jag klippte Amnas trappfrisyr för ett tag sedan, fick väl för mig att jag var en riktig frisör, gick in i rollen för mycket och trodde att jag kunde hantera en uppklippning. Ett tips till mig själv och andra i klipp av hår: glöm aldrig bort att man ej är en riktig frisör.

Detta exempel är dock inte det värsta, finns värre minnen från mitt egna hår och från andra vänner som glömt bort att de ej är frisörer utan bara vanliga personer med sax i hand och kreativa tankar. Bar mössa en del i högstadiet under en period. Mössan var större än frisyren och det var ej ett gott tecken. Önskade så mycket att våren aldrig skulle börja den vintern.

Man ville ju aldrig erkänna att man skämdes över klippet heller. "Kortklippt är stark" och sånt försökte man väl intala sig själv, fick det bekräftat när en alternativ tjej kom fram i matsalen och sa "snygg frisyr". Ville dö när en kille i klassen sa "man ser att det är hemmaklippt" och även fick höra kommentaren "du passade bättre i frisyren du hade innan" av en vän, typ som att det skulle vara snällt?! Fan vad skönt att man iallafall passade i hur man såg ut förut, alltid nåt att trösta sig med när nuet är fult och jävligt.

Ska man våga sig på ett hemmaklipp igen? Är i behov att en klippning sedan salong La Divas sneda klipp som jag sedan fick fixa till själv. Skulle ju vara skönt med en lite kortare frisyr nu när det är vår och allt, dock ej kort som i kort utan mer långt med touch av kort. Men vem skulle kunna klippa? Vem vågar man lita på inom detta område? Ska man lita på sina egna erfarenheter eller ska man tro på att framtiden kan bli annorlunda?

Kanske lika bra att boka en dyr och lyxig så det blir riktigt gjort, utan låtsasfrisörer och vänner med kreativitet. Eller? Klippa lugg när man ändå är på g?


THELMA & LOUISE


Såg förresten den här filmen ikväll. Gillar jeansoutfits, jeans med jeans osv. Hoppas vädret är bra imorn så jag kan ha min nya jeansjacka utan att behöva vända i dörren igen pga en liten vind eller ett litet regn.

PN

Tänker på hur strukturerad nästa vecka kommer bli i jämförelse med livet man levt denna vecka. Har lagt in lite bilder från veckans aktiviteter, känns bra. När mina vänner loggar in på facebook imorgon kommer de mötas av ett hav av taggade bilder, bara att surfa sig igenom. He he. När jag kom hem efter en brunch och lite häng på stan idag så sov jag i typ två timmar, tror att detta händelserika liv har tagit lite på krafterna. Powernap har nått en ny nivå denna vecka. Nya varianter av denna aktivitet har skapats, typ som att gå från skolan och sova hos Sofia i två timmar i ensamhet. Riktigt kreativt sovande, entreprenörskap, sånt man drömmer om osv... Är det ok att kalla powernap för aktivitet? Kan man ha powernap som intresse?

Nej, ej så ok. Nu får det vara nog, de två timmar som jag fick "tillgodo" under dagens pn är nu förbrukade. Godnatt.


SANDTÄVLING

Eftersom Sofia tydligen har "toppat" mig, så tänkte jag ge tillbaka i form av ett bidrag i hennes fantombild-tävling. Hoppas ingen toppar detta. Vill så gärna vinna ett ciggpaket från 90-talet.

Likt? *Hoppas*


IT IS TRUE

Har varit lite händig idag, typ spikat och sånt. Känns bra. Ögonmåttet svek dock lite, hade varken tillgång till vattenpass eller hjälpande hand. Men men, en personlig touch är väl alltid positivt. Annars har jag mest hängt utomhus i två dagar. Grillat korv, suttit vid slottet, suttit vid ån, fått några fräknar under ögonen, fått några tårar under ögonen i ett år. Skulle kunna gå så långt som att säga att "livet leker".

Is it trooo?


ALIVE

Var ut igår och är nu hemma hos Sofia i vanlig ordning. Börjar bli en tradition, älskar när nåt blir en tradition. Vi kunde inte komma överens om vad vi skulle äta, så bestämde att alla skulle köpa mat på egen hand. Det blev menyer bestående av:

Sofia: Tacos
Martin: Nudlar, soltorkade tomater, fetaost
Jag: Yoghurt, juice, kexchoklad

Verkar som att alla är nöjda. Har hört ord som "succé" och liknande. Håller med.

GOING NATIVE
Hailey Clauson by Jason Lee Parry


10 SPÄNN

Skönt att komma hem från skolan innan nyhetsmorgon är slut. Har lagat tre matlådor med pastasallad, sån man åt på alla utflykter när man var liten. Sofia åt en liknande igår och jag tänkte att ja, det är en lika stor succé nu som då. Kommer sitta i matikum och njuta hela veckan dvs. en dag. Fick förresten tillbaka 60 kr på skatten detta år, sitter och funderar på vad jag ska göra för pengarna. Kostar väl 50 kr att få ut dem, så man kanske kan lyxa till det med en cheeseburgare för de sista 10? Ev en kaffe i matikum, eller kanske spara till nåt i framtiden? "Många bäckar små" osv. Nu ska jag försöka göra lite nyttiga saker här hemma. Känner mig så jävla nyttig bara genom att ha skrivit det. 


TINY LITTLE SCAR

Efter en natt med house är jag inte längre endast lik Ron i HP:


*Power*

STORLEK?

Vann nyss en jeansjacka från Levis på Tradera för 11 kr. Riktigt kap. Frågan är dock, är den för barn? Jag menar "for girls" låter misstänksamt + varför la ingen annan bud? Många frågetecken, men framförallt; varför var det ingen tändsticksask bredvid så man kunde jämföra?


?


SECOND HAND

Idag har jag varit på loppisrunda med pappa = det bästa jag vet. Han känner alla och jag får hälsa på alla. Var på jakt efter Uppsala Ekeby-grejer till samlingen som finns här hemma, hittade en del grejer men blev inga köp. Köpte bara en bricka och en karaff. Har lite smått omedvetet börjat samla på tjejmotiv och glasflaskor.


1,2. Dagens köp 3,4. Lite UE


LÅNGFREDAG


Mariacarla Boscono by Juergen Teller
Lite påsk över denna bild, annars bara rätt snygg brud. Har hängt med Moa hela dagen och lärt henne allt man behöver veta i livet. Har även hängt med morbror som lärt mig allt man behöver veta i livet. Sen käka vi tacos och drack öl, s.k. pricken över i.


FALUN IS FALUN

Satt på buss 702 idag och tänkte att allt det man alltid ser varje gång man någonsin sitter på den bussen är samma sak. Tänkte "nu kommer jag se den och den personen" och ja, där var den och den. Gick till preem och precis samtidigt kom Ida in. Vi som inte ens bor i denna stad längre träffas för första gången på preem där vi typ bodde när vi var yngre. Man tycker väl bara att allt sånt är så TYPISKT bara för att man lämnat det bakom sig. Hampan fattade nada. Själv är man ju så jävla objektiv nu när man bor i en annan stad, får nya perspektiv osv. Tycker iallafall att det är skönt att vara i Falun. Känns tryggt att allt bara är som det är. Går runt i tights och en gammal t-shirt. Imorgon blir det fika. På lördag blir det house.


*GODIS TILL MIDDAG*


*Ångrar att jag köpte gula jävla skumhönor för att fylla ut i skålen inför ev påskkärringsbesök*

21.50

*Saknar gymmet*